Haber Detay

    ''O,Allah'ın elçisi ve Peygamberlerin sonuncusudur''

    İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son peygamber bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) 571 yılında Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12. gecesi doğmuştur. Bu mübarek gece  "Mevlid Gecesi" münasebeti ile ;

    Çalışan Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Yusuf ÖZDEMİR açıklamalarda bulunmuştur;

    Âlemlerin yaratıcı Yüce Rabbımiz Dünya ve Ahirette bize Kulların en güzeli olan Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Peygamber efendimizi kurtarıcı göndermiştir. O ne güzel bir Peygamber İnsanlara, hakkı, hakikati, güzel ahlakı, adaleti, merhameti doğduğu andan insanlığın son bulacağı ana kadar örnek alınacak, Peygamberler zincirinin son halkasıdır.

    Biz seni, ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik

    Kelimeler O'nu anlatmakta kifayetsiz, akıllar O'nu kavramaktan aciz kalmaktadır.
    O, Âlemlere Rahmettir. Kur'an-ı Kerim'de O'nun şanında : ''Biz seni, ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik'' buyrulmuştur

    Sevgili Peygamberimizin tebliğ ettiği İslâm dini ile dünya aydınlandı, Allah inancı ile kalpler nurlandı. Eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi. O'na inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu. O'nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. 

    Âlemlerin Resulü bütün insanlığa kurtuluş mucizesi olarak gönderilmiştir,  onu anacağımız bu mübarek gecede ibadetlerimize önem verelim, faziletleri ve mucizelerine şahit olalım, özlediğimiz ve özlenen değerler ve beklenen güzel günler, Hz. Muhammed (s.a.v.) ‘in tebliğ ettiği hakikatleri kendimize rehber edinirsek gelecektir. .

    Rabbimiz, bu velâdet kandili münâsebetiyle Rasûlü'nün, nezd-i ilâhîsin­deki yüksek mevkii hürmetine bizleri bağışlasın. Bizleri kendine karşı samîmî bir kul, Rasûlü'ne de lâyık bir ümmet eylesin.

    Mevlid-i nebî kandilimiz mübârek olsun!